Novi sajt za UNDP Montenegro www.bizniszona.me

Izrada ovog vebsajta je realizovana u okviru aktivnosti na projektu „Program jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u upravljanju i promociji biznis zona“, koji finansira i sprovodi Ministarstvo ekonomije Crne Gore u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori (UNDP).

 

U Crnoj Gori je 8 opština proglasilo biznis zone: Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Podgorica i Ulcinj.

Biznis zona je prostor namijenjen za plansko korišćenje od strane većeg broja privrednih društava i preduzetnika iz oblasti proizvodnje ili usluga koja osim zajedničkog prostora, pruža i dodatne olakšice.

Biznis zone predstavljaju jedinstven entitet u okviru lokalne samouprave koga prije svega karakteriše: prostor koji je, po pravilu, u cjelosti ili dijelom infrastrukturno opremljen, orjentisanost na proizvodne djelatnosti i povoljni uslovi investiranja.

One su šansa za povećanje izvoza, zapošljavanja, uravnoteženje između sektora proizvodnje i usluga i podsticanja djelatnosti koje će biti podrška proizvođačkim kapacitetima razvijenim u zonama